KURSSIT

Sisäkurssimme järjestetään kotihallissamme Kiipeilyareenalla Salmisaaressa. Kurssien vetäjinä toimivat ammattitaitoiset ja upeat yhteistyökumppanimme:

Maria Skyttä

Maria on syntynyt 1985 ja asuu Helsingissä. Hän on aloittanut kiipeilyn vuonna 2010. Kokemusta on kertynyt ulkokiipeilystä Suomessa ja ulkomailla, kilpakiipeilystä SM- ja PM-tasolla. Kiipeilytaso 8a köysikiipeilyssä, boulderoinnissa aika paljon alhaisempi, mutta jotain 7:lla alkavaa kuitenkin. Useita Suomen ja Pohjoismaiden mestaruuksia telinevoimistelussa.

”Pitkän kilpaurheilutaustani ansiosta minulle on kertynyt kokemusta kovastakin harjoittelusta. Mutta teknisen osaamisen lisäksi haluan innostaa ihmisiä kiipeilytasosta riippumatta nauttimaan kiipeilystä sekä kannustaa löytämään vahvuutensa ja vahvistamaan heikkouksiaan.”

 

Kuutti Huhtikorpi

Kuutti on syntynyt 1987 ja hän asuu Helsingissä. Kuutti aloitti kiipeilyn yli 20 vuotta sitten. Hänellä on laajalti kokemusta kisaamisesta ja ulkokiipeilystä Suomessa ja ulkomailla. Kiipeilytaso 8b köysikiipeilyssä ja boulderoinnissa. Kuutilla on valmentajan ammattitutkinto Vierumäen urheiluopistosta.

”Kiipeilyvuosieni aikana olen päässyt kiipeilemään ja kilpailemaan joidenkin parhaiden kiipeilijöiden kanssa. Pärjätäkseni ja kehittyäkseni olen oppinut muilta kiipeilijöiltä ja opiskellut erilaisia tapoja ja näkökulmia harjoitteluun. Näin olen oppinut mitkä ovat keskeisiä asioita harjoittelun ja kehittymisen suhteen. Harjoittelussa ja kiipeilyssä on tärkeää löytää jokaiselle yksilöllisesti sopiva painotus ja oikea asenne, oman päämäärän saavuttamiseksi.”

 

Veera Turkki

Veera on syntynyt 1987 ja on koulutukseltaan fysioterapeutti (AMK), liikunnanohjaaja (AMK), koulutettu hieroja ja urheiluhieroja sekä Somatic Pilates -ohjaaja. Veera on harrastanut koko ikänsä aktiivisesti liikuntaa: lapsuudessa rytmistä kilpavoimistelua, nuoruudessa mm. lumilautailua ja sekalaisesti muita liikunta- ja kuntoilulajeja, kunnes aloitti kiipeilyn vuonna 2008. Luonnossa ja ulkona liikkuminen ovat Veeralle erittäin tärkeitä ja kiipeilyn myötä hän pääsee nauttimaan upeista luontokohteista haastaen samalla omaa fysiikkaa ja psyykettä. Veera nauttii paljon myös muusta liikunnasta, kuten pyöräilystä, melonnasta ja vaeltamisesta. Venyttely ja kevyt voimistelu ovat nautiskelua.

”Ammatillisesta näkökulmasta olen kiinnostunut auttamaan kiipeilijöitä ja muita
liikkujia harjoittelemaan keholle terveellä tavalla ja tukemaan erilaisten fyysisten
ominaisuuksien kehittymistä. Olen kiinnostunut ihmisen kuormitusfysiologiasta ja siitä,
minkälaisella liikunnalla voidaan saavuttaa terveyden kannalta edullisia tuloksia. Vammojen ennaltaehkäisy ja kehon yksipuolisen kuormittumisen vähentäminen ovat kiipeilijälle tärkeitä ja siinä koetan olla avuksi parhaani mukaan.”

 

Aki Pakarinen

Aki Pakarinen on syntynyt 1978, Lontoossa. Aki on EREPS-sertifioitu 4. tason valmentaja. Hän jäi kerrasta koukkuun kiipeilyharrastukseen kokeiltuaan boulderointia vuonna 2009. Kiipeilyn lisäksi Akilla on pitkä ja mittava harrastustausta kamppailulajeissa, saliharjoittelussa sekä maastopyöräilyssä

”Kuntosalilla keskityn teknisesti puhtaisiin suorituksiin, kokonaisvaltaiseen, järkevään tekemiseen ja yksilöityyn treenaamiseen. Mielestänni Fontainebleua on maailman hienompia kiipeilytaikametsiä ja Siuranan alue on suorastaan  köysikiipeilyparatiisi.”

 

Sampo Kiesiläinen

Sampo on ohjaajistamme tuorein kasvo. Kiipeilyn hän on aloittanut vuonna 1993. Kiipeilyohjaajakurssin Sampo on suorittanut 90-luvun lopulla. Nykyisin hän pitää alkeis- ja liidikursseja, sekä muutaman kalliokurssin vuodessa. Päätyönään Sampo on Helsingin pelastuslaitoksella palomies-sairaankuljettajana. Työssään hän on mukana kehittämässä ja kouluttamassa pelastuslaitoksen korkeanpaikan pelastustoimintaa.

”Alusta asti kiipeilyssä kiinnosti nimenomaan kilpailu. Olen osallistunut SM- ja PM-kilpailuihin sekä boulderissa että liidissä, ja MM-kisoihin ja maailmancupin osakilpailuihin liidissä. Nykyään osallistun kilpailuihin motivaation ylläpitämiseksi ja kavereiden tapaamisen vuoksi.”

………………

Yhteistyökumppanimme Adventure Partners järjestää talvella monipuolisia kiipeilyaiheisia ulkokursseja, joiden osallistumismaksusta Kiipeilyurheilijat saavat alennusta. Käy tästä katsomassa heidän ohjaajien esittelytekstinsä ja muutenkin vakoilemassa heidän tarjontaansa. 

kiipeilyurheilijat