Vapaalasku ja Lumiturvallisuus 1 -kurssi (FINLAV*)

Vapaalasku ja Lumiturvallisuus 1 -kurssi (FINLAV*)

Narvik, Norja

Tämän kurssin päätavoite on, että kurssin jälkeen osanottajat osaavat suunnitella ja itsenäisesti toteuttaa turvallisia laskuja ja hiihtoretkiä. Siinä tärkein työkalu on rinteen jyrkkyyden arvioiminen, niin maastossa liikkuen kuin kartalla.

Kurssin aikana asutaan Narvikissa. Tunnin ajomatkan säteellä Narvikista on paljon vuoria, joten kurssin aikana käydään eri tyyppisissä paikoissa. Tavallisesti joinakin päivinä käytetään hissejä ja joinakin retkeillään. Laskuja on luvassa joka päivä!

Maastossa liikkuen opetellaan reitin valintaa, ryhmäkuria, varoitusmerkkejä lumessa ja kaveripelastusta lumivyörylähettimen avulla. Sisätiloissa käydään läpi teoriaa sään vaikutuksesta lumivyöryvaaraan, vyöryennusteiden tulkintaa ja reittisuunnittelua karttojen ja Appien avulla. Lisäksi keskustellaan inhimillisistä tekijöistä: miten suhtautua riskeihin, ryhmädynamiikan vaikutus, jne.

Kurssinaikana käytetään FINLAV-vyörykorttia, mikä auttaa tekemään harkittuja päätöksiä takamaastossa.

Osanottajilta edellytetään hyvää rinnelaskutaitoa ja kohtuullisen hyvä kuntoa. Kurssin aikana liikutaan takamaastossa nousukarvoilla. Ennen kurssia on hyvä käydä Lumivyörytietoluento.

Kurssin toteuttaa Vuoristoretket ja oppaana ja kouluttajana toimii Petter. Kurssille otetaan 4-6 osallistujaa.

*FINLAV on Suomen lumiturvallisuuskoulutusjärjestelmä ja kurssin kouluttaja on hyväksytty FINLAV-kouluttaja. Tämä kurssi täyttää ja ylittää FINLAV Lumiturvallisuus 1 -kurssin vaatimukset.  

Hinta:
530 € / hlö (norm. 590 €) sisältäen:

  • 4 kurssipäivää suomalaisen UIAGM/IFMGA vuoristo-oppaan kanssa
  • FINLAV-vyörykortti
  • Lumivyörylähetin, lapio ja sondi lainaksi
  • Hinta ei sisällä matkoja, majoitusta tai aterioita

Lisätietoja:

Petter Reuter / petter@vuoristoretket.fi / 040 562 2193

Ilmoittautuminen: 

Kurssille ilmoittaudutaan maksamalla varausmaksu (100 €) ja laittamalla ilmoittautumisesta viesti osoitteeseen petter@vuoristoretket.fi

Maksun saaja: Vuoristoretket
Tilinumero: FI24 6601 0001 1788 54 (Ålandsbanken)
Viesti: Narvik LT1, päivämäärä, Etunimi Sukunimi

Maksuehdot: Kurssin varauksen yhteydessä maksetaan varausmaksu 100 €. Loput 430 € on suoritettava viimeistään 28 vuorokautta ennen tapahtuman alkua. Mikäli tapahtuma varataan alle 28 vrk ennen lähtöä, on hinta maksettava kokonaisuudessaan.

Peruutusehdot: Jos osallistuminen perutaan aiemmin kuin 28 vrk ennen lähtöä, palautetaan koko hinta vähennettynä 45 € toimistokuluilla. Mikäli osallistuminen peruutetaan 15–28 vrk ennen alkua, veloitetaan varausmaksu. Mikäli osallistuminen peruutetaan 8-14 vrk ennen tapahtumaa, veloitetaan puolet hinnasta. Mikäli osallistuminen peruutetaan 0-7 vrk ennen tapahtumaa, veloitetaan koko hinta.

kiipeilyurheilijat