Viikkokisasarja keväällä 2018

Kilpailu-uutiset
Kiipeilyurheilijat ry järjestää keväällä 2018 viikkokilpailujen sarjan, johon kuuluu neljä osakilpailua. Kustakin osakilpailusta kerätään pisteitä ja kilpailusarjan voittajat (kolme parasta) palkitaan. Sarjaan lasketaan mukaan kilpailijan kolme parasta osakilpailusijoitusta.
Kevään 2018 viikkokisasarjan neljäs, eli viimeinen osakilpailu järjestetään 30.5.-1.6. Kisa tuttuun tapaan KiipeilyAreenalla, mutta tällä kertaa kisataan ensimmäisen kerroksen boulder cavessa. Boulder cave löytyy yksi kerros KiipeilyAreenan sisäänkäyntiä ylempää.

Osakilpailut

 • 7.-9.2.2018, klo 09-22, boulder (tulokset)
 • 7.-9.3.2018, klo 09-22, boulder (tulokset)
 • 23.-25.4.2018, klo 09-22, köysi (tulokset)
 • 30.5.-1.6.2018, klo 09-22, boulder cave (1. krs, eli kerros ylempänä kuin KiipeilyAreenan kassa)

Sarjat

 • Tytöt, vuonna 2003 ja myöhemmin syntyneet
 • Pojat, vuonna 2003 ja myöhemmin syntyneet
 • Naiset
 • Miehet
 • Naiset, vuonna 1978 ja sitä ennen syntyneet
 • Miehet, vuonna 1978 ja sitä ennen syntyneet

Ilmoittautuminen

Kilpailuun osallistuminen on ilmaista, mutta sisäänpääsymaksu KiipeilyAreenalle tulee maksaa itse. Ilmoittautuminen tapahtuu Climbs.co-nettisivujen kautta kilpailusarjaan. Jokaiseen osakilpailuun pitää ilmoittautua erikseen ennen osakilpailuajan päättymistä. Kaikkien kilpailuihin ilmoittautuneiden henkilöiden merkitsemät nousut lasketaan.

Palkinnot

Sarjojen kolmelle parhaalle on luvassa palkinnot, mainetta ja kunniaa. Palkinnot jaetaan sarjan kolmelle parhaalle Kiipeilyurheilijoiden jäsenelle, mutta kilpailuun voivat osallistua myös seuran ulkopuoliset kiipeilijät!

Kannustinpalkinnot

Boulder-osakilpailuista jaetaan myös omat kannustinpalkinnot eniten vihreitä kiivenneille naispuoliselle ja miespuoliselle kilpailijalle. Mikäli useampi kisaaja on samoissa reittimäärissä, palkinto arvotaan heidän kesken. Näiden palkintojen saajan ei tarvitse olla Kiipeilyurheilijoiden jäsen.


Viikkokisan säännöt

Kilpailuaika

Kilpailuaika on keskiviikko kello 07:00 – perjantai 22:00. Reittien kiipeäminen onnistuu KiipeilyAreenan aukioloaikojen puitteissa (aukeaa 09:00, vuosijäsenille ke, to jo 07:00). Pisteiden laskuun otetaan mukaan kaikkien kolmen kilpailupäivän aikana kiivetyt ja Climbsiin kilpailuaikana merkityt reitit.

Climbs-sovellus

Climbs-mobiilisovellukseen on rekisteröidyttävä ennen kilpailuun ilmoittautumista. Mobiilisovelluksen voi ladata maksutta Play-kaupasta Android-laitteille ja App Storesta Applen laitteille. Climbs-mobiilisovelluksen avulla voit myös seurata kiipeilysuorituksiasi ja kehittymistäsi kilpailujen välillä, kuten myös kilpailujen jälkeen.

Reitit, boulder cave -osakilpailu (30.5.-1.6.)

Kilpailussa mukana olevat reitit ovat KiipeilyAreenan boulder cavessa (1. krs, sisäänkäynti kerrosta ylempää kuin mistä KiipeilyAreenan kassa löytyy). Kilpailureitit löytyvät Climbs-sovelluksesta. Kilpailussa on mukana niin vastatehdyt kuin myös pidempään seinillä olleet vanhemmat reitit.

Reitti lähtee merkityiltä lähtöotteilta. Reitti topataan molemmat kädet hallitusti viimeiseen otteeseen (3sek). Kaikki hyödynnettävissä olevat samanväriset otteet ovat käytettävissä. Kaikki vanerilaatikot ja seinän muodot ovat käytettävissä. Isot muodot, jotka ovat toisen reitin otteiden värisiä, eivät ole käytössä.

Reitit, boulder-osakilpailu (7.-9.2., 7.-9.3.)

Kilpailussa mukana olevat reitit ovat Kiipeilyareenan boulder-tilassa sektoreilla 1-21. Junnuboulderit eivät ole kisassa mukana tilan rajoittuneen käytön vuoksi. Kilpailureitit löytyvät Climbs-sovelluksesta. Kilpailussa on mukana niin vastatehdyt kuin myös pidempään seinillä olleet vanhemmat reitit.

Reitti lähtee kädet lähtöotteelta tai -otteilta, ja jalat seinällä kitkalla tai lähtöjaloilta. Käsien lähtöotteet on merkitty. Reitti topataan molemmat kädet hallitusti viimeiseen otteeseen (3sek), paitsi sienimuodon reitit kiivetään muodon päälle. Kaikki hyödynnettävissä olevat samanväriset otteet ovat käytettävissä. Kaikki vanerilaatikot ja seinän muodot ovat käytettävissä. Isot muodot, jotka ovat toisen reitin otteiden värisiä, eivät ole käytössä. Seinän laitoja (ensimmäisen linjan oikea laita) ja yläreunaa ei saa käyttää, ellei kyseessä ole kulma (seinä jatkuu).

Pistelasku, boulder-osakilpailu

Osakilpailun lopputulokseen lasketaan lasketaan kolmen kilpailupäivän aikana kiivetyn ja merkatun 20 vaikeimman reitin pistesaldo.
 • Keltainen 5p, vihreä 8p, oranssi 12p, sininen 18p, lila 26p, pinkki 36p, musta 50p, valkoinen 75p
 • Vanhoista, ennen kilpailuviikkoa tehdyistä reiteistä, saa 75 % yllä mainituista pisteistä

Päivitys 4.2. Vanhojen reittien pisteitä ei pyöristetä enää ennen reittien pisteiden summausta. Loppupisteet ilmoitetaan yhden desimaalin tarkkuudella.

Reitit, köysiosakilpailu (23.-25.4.)

Kilpailussa mukana olevat reitit ovat Kiipeilyareenan boulder-hallissa olevat köysireitit, pois lukien itsevarmistavien kohdalla olevat reitit.

Pistelasku, köysiosakilpailu

Köysireittien pisteytys on yläköydellä vaikeustason mukaan:

 • 4-5A: 2p
 • 5B-5C: 4p
 • 6A-6B+: 6p
 • 6C-7A+: 8p
 • 7B-7C+: 10p
 • 8A->: 12p

Mikäli reitti kiipeää liidinä, saa yllä mainitut pisteet kertoimella 1,5.
Vanhat reitit (ennen 18.4. tehdyt) antavat 75 % yllä mainituista vaikeustasopisteistä.
Mikäli saman reitin kiipeää yläköydellä että liidillä, otetaan vain liidin pisteet huomioon (eli samasta reitistä ei voi saada tuplapisteitä).

Reitin kiipeämiseen käytettyjen yritysten määrällä ei ole vaikutusta pisteytykseen.

Tulosseuranta

Viikkokisan tuloksia voi seurata reaaliaikaisesti joko Climbs.co-sivuilta tai Android-sovelluksesta.

Lisätietoja

kilpailut@kiipeilyurheilijat.fi

Kiipeilyurheilijat ry:n järjestämän viikkokisan mahdollistavat:
kiipeilyurheilijat